Джудичели: Властите решават колко фенове ще има на Ролан Гарос

Президентът на Френската федерация по тенис Бернар Джудичели заяви, че иска Откритото първенство на Франция да се проведе при пълни трибуни, но призна, че само правителството може да реши ще могат ли зрители да посещават турнира от Големия шлем.

Ролан Гарос бе преместен за есента на 2020 г. заради пандемията от коронавирус.Турнирът трябва да се проведе в Париж от 20 септември до 4 октомври.

"Предпочитаният вариант е Ролан Гарос да се проведе с колкото може повече зрители. В зависимост от ситуацията трябва да се приспособим към нарежданията, които ни дава правителството. Властите ще решат колко хора ще могат да посетят турнира".

Ръководителят на FFT допълни, че организаторите не са заинтересовани от това Откритото първенство на Франция да се проведе без зрители, защото "Ролан Гарос, както и всички големи турнири, се явяват срещи между играчите и публиката". "Това придава магия на турнира", добави той. През март Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP) и Женската тенис асоциация (WTA) взеха съвместно решение да преустановят всички турнири заради разпространението на коронавируса. За първи пъти от 1945 г. бе отменен Уимбълдън. /БГНЕС