„Джурасик свят: Господство“ разбит на пух и прах от критиците

Обявен за епичен завършек на Джурасик ерата, „Джурасик свят: Господство“ постави чисто нов рекорд. Но той определено не е такъв, на какъвто са се надявали студиото или актьорите. Последната част от популярната поредица за динозаврите беше силно нападната от критиците, което доведе до ужасяващ рейтинг от 37% в сайта за рецензии Rotten Tomatoes. Резултатът дори надминава предишния най-ниско оценен филм от поредицата - "Джурасик свят": Рухналото кралство“, който все още има само 47% рейтинг, пише „Giant Freakin Robot“.

Въпреки че няма как да избяга от плашещо ниския резултат на критиците, той вероятно ще се промени с излизането на повече рецензии. За съжаление, лошият старт може би ще окаже въздействие върху цялостното представяне на филма в боксофиса. Прогнозните приходи на филма в националния боксофис са спаднали до 125 млн. долара от първоначалната прогноза за между 165 и 205 млн. долара за премиерния уикенд. Все пак, ако публиката не се повлияе от всички лоши отзиви, тази цифра все още може да се промени.

Оригиналният филм "Джурасик парк" беше приветстван от критиката и публиката по целия свят по време на излизането си - рязък контраст с "Джурасик свят: Господство“. Но оттогава поредицата се бори да пресъздаде магията на научнофантастичния екшън от 1993 г. Под ръководството на гениалния режисьор Стивън Спилбърг "Изгубеният свят" не оправда очакванията на първото му предложение за динозаври, като получи малко над средната оценка на критиката. Продължението на Джо Джонстън от 2001 г., „Джурасик парк 3“, е още по-зле с едва 48%.

Първоначално трилогията "Джурасик свят" е обещаваща, като първият филм получава 71% одобрение. След това обаче нещата тръгват стремглаво надолу, тъй като „Джурасик свят: Рухналото кралство“ получи смесени отзиви от критиците, които критикуваха сценария и смятаха, че поредицата се е изчерпала. И ако общият консенсус за „Джурасик свят: Господство“ е някакъв показател за това какво да очакваме, изглежда, че франчайзът наистина е на изчезване. Винаги обаче е най-добре да прецените сами, защото критиците невинаги са прави.

Режисиран от Колин Тревъроу по сценарий, написан от него съвместно с Емили Рухналото кралство“. Той е и последният филм от трилогията "Джурасик свят" и завършва историята, започнала в оригиналната трилогия "Джурасик парк". Александра Дербъшир е изпълнителен продуцент заедно с Тревъроу и оригиналния диномайстор Стивън Спилбърг.

Действието в „Джурасик свят: Господство“ се развива четири години след инцидента в имението Локууд, когато клонирани динозаври в плен са пуснати на свобода. С течение на годините злобните същества започват да живеят (и ловуват) заедно с човешките си събратя. По този начин историята по същество изследва как този крехък баланс ще промени бъдещето, определяйки дали хората действително са крайните върхови хищници на планетата, която сега споделят с най-страховитите същества в историята.

Дългоочакваният филм включва актьорски ансамбъл, в който влизат Крис Прат, Лора Дърн, Брайс Далас Хауърд, Джеф Голдблум, Сам Нийл, Даниела Пинеда, Изабела Сермон, Джъстис Смит, Омар Сай и БД Уонг. В главните роли са още Мамуду Ати, Скот Хейз, Дийчън Лахман, Деуанда Уайз и Кембъл Скот. „Джурасик свят: Господство“ ще излезе по кината този петък, 10 юни. /БГНЕС