Еди Хау е новият постоянен мениджър на Нюкасъл

Нюкасъл Юнайтед назначи бившия мениджър на Борнемут Еди Хау за свой нов наставник с договор до 2024.

За „свраките“ Хау ще маркира една нова ера в клуба след закупуването от саудитски консорциум през октомври. Това доведе до уволнението на Стив Брус и търсенето на нов треньор, който да поведе тима. Съставът в момента е без победа в 11 мача от Висшата лига този сезон и е на предпоследното 19-о място в класирането с едва пет точки.

Еди Хау.

За мен е огромна чест да стана старши треньор на клуб с историята на Нюкасъл. Това е много горд ден за мен и моето семейство. Това е прекрасна възможност, но ни чака и много работа, като съм нетърпелив да проведа първа тренировка с играчите. Бих искал да благодаря на собствениците на клуба за тази възможност и благодаря на привържениците за тази невероятна подкрепа и посрещане, с което ме удостоиха. Много съм развълнуван да започнем заедно това ново приключение“, сподели Хау, който изгледа от трибуните равенството 1:1 с Брайтън в събота.

Нюкасъл преговаря и с бившия мениджър на Арсенал Унай Емери, който отказа да поеме тима и остана отдаден на проекта в испанския Виляреал. Бившият наставник на Рома Пауло Фонсека също беше обект на интерес от ръководството на „джордитата“ и проведе разговори с него, но в крайна сметка клубът се спря на Хау. Младият специалист впечатли по време на престоя си начело на Борнемут, извеждайки клуба от Втора лига до Висшата лига, преди петгодишният престой във висшия футболен ешелон да приключи през 2019. След осем години начело, Хау напусна клуба по взаимно съгласие и оттогава бе без работа, като отказа да поеме Селтик през май.

Нюкасъл приема новака Брентфорд в следващия си мач след паузата за националните отбори във Висшата лига, като това ще бъде и официален дебют за Хау. /БГНЕС