Еди Мърфи се завръща в „Полицаят от Бевърли Хилс 4“

"Полицаят от Бевърли Хилс: Аксел Фоли" е заглавието на дългоочакваната четвърта част от изключително популярния екшън франчайз, която в момента е в процес на производство, а Netflix ще разпространява дългоочакваното продължение. Според MovieWeb някои снимки, заснети от снимачната площадка на филма, са си проправили път в интернет и няколко от тях впоследствие са били публикувани в Twitter. На новите снимки се вижда звездата на франчайза Еди Мърфи в емблематичното си яке, заедно с Тейлър Пейдж, за която се говори, че ще изиграе дъщерята на Аксел в предстоящия филм.

Последното заглавие от продуцираната от Джери Брукхаймър филмова поредица е в различни етапи на разработка от средата на 90-те години на миналия век под ръководството на Еди Мърфи и неговата продуцентска компания, но едва наскоро се стигна до реализирането на продължението. След като няколко сценаристи и режисьори напуснаха проекта, "Полицаят от Бевърли Хилс 4" беше отложен през 2011 г. в полза на телевизионна продукция, в центъра на която беше синът на Аксел. След заснемането на пилотен епизод през 2013 г. CBS се отказа от поръчката на сериал и Paramount Pictures отново насочи вниманието си към нова филмова част.

Работата по четвъртият филм за "Полицаят от Бевърли Хилс" продължава да среща пречки до 2019 г., когато Paramount Pictures обяви, че е лицензирала филма за разпространение от Netflix. След забавяния, причинени от пандемията от Ковид-19, продължението, в което Еди Мърфи се завръща в ролята на Аксел Фоли, влезе в предпродукция по-рано тази година, а снимките по проекта започнаха през август тази година. Към момента не е определена премиерна дата на филма, но продължението вероятно ще се появи в стрийминг платформата някъде през 2024 г.

Филмът "Полицаят от Бевърли Хилс" беше огромен хит сред критиците и в боксофиса, когато излезе на екран през 1984 г. С участието на Еди Мърфи, Джъдж Райнхолд, Джон Аштън, Рони Кокс и Джонатан Банкс, експлозивният екшън събра 235 млн. долара в националния боксофис, което е невероятно постижение, като се има предвид, че филмът спечели само 15 млн. долара през премиерния си уикенд. В световен мащаб филмът спечели 316 млн. долара, а скоро след това бе дадено разрешение за продължението му.

Въпреки че критиката прие доста негативно "Полицаят от Бевърли Хилс 2", в който се завръщат няколко актьори, включително Еди Мърфи, продължението от 1987 г. все пак е касова сензация, като печели близо 300 млн. долара в световен мащаб. За съжаление, с "Полицаят от Бевърли Хилс 3" франчайзът претърпява най-лошия обрат. Третата част е порицана от критиката и печели едва 120 млн. долара с бюджет от 50 млн. долара.

Като се има предвид, че са минали почти три десетилетия, откакто за последен път видяхме Аксел Фоли в действие, сега е идеалният момент да се представи лошия детектив на новото поколение. Въпреки че засега подробностите за сюжета се пазят в тайна, знаем, че в "Полицаят от Бевърли Хилс: Аксел Фоли" участват Еди Мърфи, Джоузеф Гордън-Левит, Кевин Бейкън, Пол Райзър, Джъдж Райнхолд, Тейлър Пейдж, Майкъл Кемп, Джон Аштън и Джеймс Престън Роджърс. Режисьор на предстоящото продължение е Марк Молой по сценарий на Джош Апелбаум, Уил Бил и Андре Немец. /БГНЕС