Еди Рама: На 30 юни опозицията ще получи последния удар

Коалицията "Алианс за европейска Албания", водена от Социалистическата партия на Еди Рама, снощи проведе заключителен митинг във Вльора преди провеждането на местните избори, които ще се състоят тази неделя.

Премиерът заяви на опозицията, че на 30 юни ще получи последния удар, с който „Албания ще каже сбогом на политиката, която е държала като заложник страната в продължение на 30 години".

Рама предупреди кметовете на десницата, призовавайки ги да не слушат заповедите на Люлзим Баша. И подчерта, че въпреки усилията им да блокират избирателните органи в общините, те няма да успеят.

Той обвини Демократическата партия и Социалистическото движение за интеграция на, че са се превърнали в "насилствени организации" и също така не пощади с критични бележки и ирония президента Илир Мета.

„Не сме виждали президентската резиденция да се превръща в епицентър на въображаема революция и президентът да се явява като възкръснал Хаджи Камил. Никога преди Албания не е била подлагана на координирана атака, за да се внуши ужас във всяко семейство, да се унищожи имиджа на страната, достойнството в очите на света. Днес, вторият Хаджи, дядо Джика (имайки предвид президента Мета) казва, че с него са Лули (Люлзим Баша) и гледачката на кафе (Моника Крюемади) и не пита за САЩ и ЕС“, каза Рама.

Междувременно до вчера нападенията срещу избирателни секции и други обекти, свързани с утрешния вот, зачестиха. Основно се действа с коктейли Молотов за подпалване на изборните материали и секции. /БГНЕС