Един загинал и 9 ранени след верижна катастрофа край Панчарево

Три автомобила се сблъскаха вечерта на 6-и септември край Панчарево. В следствие на тежката катастрофа един човек загуби живота си, а девет бяха ранени, предаде репортер на БГНЕС.

Инцидентът се случва на булевард „Самоковско шосе”, до отбивката за Бистрица. Причините все още се изясняват, но според първоначалната информация, до тежкото произшествие се стига след навлизане в насрещно движение.

Ранените в инцидента са настанени в трите големи столични болници „Света Анна“, ИСУЛ и „Пирогов“.

Директорът на „Пирогов” д-р Димитров даде актуална информация за състоянието на приетите в спешната болница пострадали:

В спешният център има две деца и двама пълнолетни.

Едното момче, на 16 години, прието при нас, е с голяма травма на главата. Няма опасност за живота му, но е в детска неврохирургия за наблюдение и евентуално за допълнителни изследвания, информира д-р Димитров.

Другите две момчета са обработени в шокова зала, нямат тежки наранявания и са освободени за домашно наблюдение.

В много тежко състояние обаче е 29-годишна жена, която е с полифрактура, счупване на глезен, таз, мекотъканни наранявания. В момента все още е в хирургична зала. Ще бъде в реанимация, тя е в тежко състояние, информира директорът на „Пирогов” тази сутрин.

В болница "Света Анаа" са настанени най-сериозно пострадалите след катастрофата.

Две от момичетата, пострадали при катастрофата край Панчарево снощи и настанени в болница "Света Анна", са с реална опасност за живота, а трето е в крайно тежко състояние, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Славчо Близнаков.

18-годишно момиче е в неврохирургията на „Света Анна” с травма на мозък, лицеви кости, фрактура на ръка. Тя е обработена и в стабилизирано състояние.

16-годишно момиче обаче е в крайно тежко състояние. То е докарано в кома с тежка черепно-мозъчна травма, травма на гърди, корем и фрактури на двете бедра.

Д-р Близнаков информира, че момичето е в реанимация, възстановено е дишане и сърдечна дейност, след операция е отстранен далак и остава в крайно тежко състояние.

Има още едно момиче в „Света Анна”, което е също в реанимация с гръдно-коремна травма, дренирана, с фрактура на тазобедрена става.

Макар официално работен, и днес се очаква засилен трафик към столицата и големите градове. По данни на полицията средно на ден екипите на пътна и на охранителна полиция извършват проверки на около 9000 моторни превозни средства и на около 10 000 водачи и пътници. /БГНЕС