Един загинал при катастрофата с Кирил Петков

Един човек загина, а двама са ранени при катастрофа, в която е участвал автомобилът на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, предаде кореспондентът на БГНЕС от Варна.

Автомобилът на НСО, с който е пътувал Петков, е катастрофирал край варненското село Аксаково в 17.30 часа. Лидерът на ПП не е ранен при инцидента.
Катастрофата е причинена от внезапно изскочил автомобил от път без предимство. В колата на НСО са пътували четирима души, а в другия автомобил двама на възраст около 60 години.

„В 17.30 на главния път Варна-Добрич се включи автомобил на НСО. Малко преди Аксаково от второстепенен път излиза друг автомобил, който не спира на знак стоп и се включва в пътното платно. От там се реализира ПТП, при която на място почива водачът на втория автомобил“. Това обясни старши комисар Ангелов от варненската полиция. „Във втория автомобил са пътували мъж и жена на 60 и 63 години. Жената е в тежко състояние, откарана е в болница с множество травми. От автомобила на НСО, в него са пътували четири лица. Водачът е откаран в болница, както и останалите пасажери. Тяхното здравословно състояние е добро“, добави той.

Двамата пострадали са откарани във варненската болница „Света Анна“. Единият пациент е жена на 58 години със съчетана травма и в тежко състояние, уточниха за БГНЕС от пресцентъра на болничното заведение. „Все още не можем да кажем, че е вън от опасност живота й“, заяви ПР на болницата. Другият пострадал е шофьорът на автомобила на НСО. Той е на 37 години и неговото състояние е добро.

„Возих се на задната седалка в колата и имах само изкарване на въздуха, но реално не съм пострадал. Моите огромни съболезнования на близките на починалия шофьор“, написа в профила си в социалната мрежа Кирил Петков. Той обещава да се свърже с близките на починалия. „Ще спра предизборната си кампания докато съм сигурен, че всичко което зависи от мен за да помогна на пострадалите и семейството е направено. Благодаря за стотиците обаждания. Бог да го прости човека!“, обеща Петков.

От НСО потвърдиха за катастрофата. Националната служба за охрана оказва пълно съдействие на МВР и на компетентната Военно-окръжна прокуратура за изясняването на фактите и обстоятелствата около инцидента, заявиха от НСО. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон
Рекламна кампания