Ефективен Бетис попари Лудогорец насред Разград

Лудогорец отстъпи на Бетис с 0:1 у дома в предпоследния си мач от група С на турнира Лига Европа. Пред препълнените трибуни на стадион "Хювефарма Арена" в Разград българският шампион изигра силен двубой, подобно на представянето си в Севиля, но отново си тръгна с празни ръце от срещата с тима на Мануел Пелегрини.

Българският шампион отново остана с празни ръце от мача си с испанците.

Първата част бе изцяло за домакините, които имаха няколко добри ситуации да открият резултата, но не успяха да преодолеят Клаудио Браво. От своя страна, гостите играха прибрано и търсеха възможности за контраатака, които обаче рядко им се отдаваха. Десетина минути след началото на второто полувреме обаче Бетис дочака своя миг и поведе след точната интервенция на Набил Фекир, който се разписа след асистенция на Луис Енрике. Това бе първи и оказал се единствен точен удар за испанците по посока вратата на Серджио Падт. Голът сякаш смути разградчани, които не бяха достатъчно остри и активни в търсене на изравнителното попадение.

При най-доброто си положение след почивката удар на играч от българския тим бе блокиран, преди да застраши вратата на Браво. От другата страна, гостите можеха да сложат точка на спора, когато резервата Борха Иглесиас бе изведен по чудесен начин, но с решителна намеса се отчете покрилия засадата при паса Дени Групер, който също се появи от пейката. В крайна сметка, резултатът остана непроменен и така Лудогорец инкасира втората си загуба в групата и втора от Бетис след поражението с 2:3 в Испания. С успеха Пелегрини и компания си гарантираха първото място с актив от 13 точки, кръг преди края на груповата фаза.

Играчите на Анте Шимунджа остават със седем пункта, на три пред Рома, като ще продължат да бъдат пред италианците дори при успех на "вълците" над ХИК Хелзинки във Финландия по-късно тази вечер. Лудогорец има по-добри показатели в преките мачове след победата си над тима на Жозе Моуриньо с 2:1. В последния си мач "зелените" ще търсят класиране за елиминациите на Лига Европа с добър резултат при визитата си на "Олимпико", докато Бетис приема ХИК в протоколен двубой. Българският шампион посреща Септември в генералната си репетация за мача с Рома на 3 ноември. /БГНЕС