Ефективен Реал не сбърка при визитата на Хетафе

Тимът на Реал Мадрид постигна класическа победа при гостуването си на Хетафе в двубой от 19-ия кръг на испанската Ла Лига.

Варан ликува след втория гол за Реал във вратата на Хетафе. Белият балет надигра съперника с класическото 3:0, изкачвайки се на върха в Ла Лига.

Кралският клуб поведе в резултата малко след изтичането на първия половин час игра след автогол на Давид Сория. В началото на втората част възпитаниците на Зинедин Зидан удвоиха преднината си чрез централния защитник Рафаел Варан, а в ролята на асистент се превърна Тони Кроос. В края на двубоя „белите“ оформиха класиката след точната интервенция на Лука Модрич, който получи подаване от Федерико Валверде. Така, Реал се върна на върха в първенството с точка пред втория Барселона, който тази вечер гостува на Еспаньол в каталунско дерби. Хетафе не успя да се върне в топ 6, където се намести по-рано Валенсия след минималния си успех над Ейбар с 1:0, и изостава с точка от „прилепите“. За Реал предстои двубой именно с Валенсия в полуфинал за Суперкупата на Испания, като впоследствие тимът посреща у дома Севиля в дербито на 20-ия кръг. Хетафе пък гостува на Бадалона за Купата на Краля, а след това и на Леганес в местния шампионат. /БГНЕС