Експерт от САЩ: картоненият Байдън няма да издържи до края на годината

Президентът на САЩ Джо Байдън едва ли ще успее да завърши мандата си до края на 2023 година. Такова мнение изрази съветник на бивш министър на отбраната при предишния президент Доналд Тръмп, полковникът от оставка Дъглас Макгрегър, в интервю за журналистката Наталия Брунел, цитирано в местни и чужди медии.

„Трудно ми е да повярвам, че старецът Байдън ще може да издържи до края на годината. Той очевидно не е нищо повече от картонена фигура, дават му документи да чете, а самият той е на границата на силата му", каза бившия съветник.

Според Макгрегър вицепрезидентката Камала Харис не е в състояние да замени Байдън начело на американската администрация. Той добави, че не познава "някой, който да повярва, че тази жена е наясно какво прави". „По този начин се образува политически вакуум“, обобщи той.

В края на май конгресменката Марджъри Тейлър Грийн (републиканка от Джорджия) обяви плановете си за импийчмънт на президента. Законодателката е убеден, че администрацията на настоящия лидер „поставя Америка на последно място и систематично унищожава страната от 20 януари 2021 г.“. Според нея Байдън не е в състояние да изпълнява задълженията на президент на САЩ и представлява заплаха за националната сигурност. /БГНЕС