Експерти: „перете” дънките във фризера

Експертите разкриха основната грешка в грижите за дънките и предложиха начини, които ще им позволят да запазят първоначалния си вид, пише "Lad Bible".

Журналистите на изданието обърнаха внимание на видеото на стилистката Раня Батал в TikTok. В кадрите, публикувани в мрежата, жената съветва зрителите да не перат дънкови панталони в пералнята. „Не перете дънките си! Това се отразява върху цвета им, те ще се влошат и никога няма да бъдат същите като преди. По-добре ги поставете в специален калъф и ги оставете във фризера за два дни: дънките ще бъдат като нови“, увери тя. Изпълнителният директор на марка да се перат, защото бързо се износват. От 10 години той никога не е слагал любимите си дънки в пералнята. Вместо това специалист ръчно почиства замърсяванията и петна по тъканта.

Мнение по темата изрази и Кели Лав, съоснователка и директорка на компанията за перилни препарати Branch Basics. Тя съветва да поставите дънките си на слънце, за да ги изсушите за няколко дни, тъй като това ще помогне да се отървете от бактериите и неприятните миризми. „Сушенето на слънце е екологично чист начин, който спестява вода и енергия“, заключи бизнесдамата.

През септември блогър показа необичаен начин да удължи живота на дънките. Жителката на Лос Анджелис Изабела Авила препоръча да поставите дънкови панталони във фризера, вместо да ги перете. Според нея по този начин дънките се отървават от неприятните миризми и бактерии. /БГНЕС

Лондон / Обединеното кралство