Локо Пловдив победи ЦСКА на "Българска армия", масов бой по трибуните преди мача

Отборът на Локомотив Пловдив победи ЦСКА с 3:1 като гост в дербито от 13-ия кръг на Първа лига, което ще бъде запомнено с масов бой между феновете на двата тима преди началото на двубоя. На стадион "Българска армия" фенове на гостите влязоха във физическа саморазправа със стюардите на стадиона и привърженици на "червените" между секторите Б и А, като се наложи намеса на полицията. Между двете агитки захвърчаха счупени седалки, а феновете на ЦСКА от сектор Г изтичаха по пистата, за да стигнат до точката на конфликта. В рамките на няколко минути ситуацията се успокои, но началото на двубоя се забави и той стартира с шест минути закъснение, а директорът на ЦСКА Стойко Сакалиев пострада от хвърчаща седалка.

На терена играчите на Локомотив изнесоха отличен мач и категорично надиграха своя съперник, за да стигнат заслужено до четвъртия си пореден успех във всички турнири. Първото полувреме бе равностойно, а след почивката "смърфовете" показаха страхотна ефективност в атака, водени от своя нападател Георги Минчев, който реализира хеттрик в рамките на 17 минути. В 49-та минута Йосип Томашевич стреля от далечно разстояние, а Минчев отклони топката с глава по неспасяем за Густаво Бусато начин. Само шест минути по-късно нападателят на гостите покачи на 2:0, след като бе най-съобразителен при разбъркване в наказателното поле на "армейците" и вкара с акробатичен удар от воле. В 66-та минута Минчев оформи хеттрика си със страхотен удар с глава след центриране отдясно на Димитър Илиев.

Домакините се опитаха да се върнат в двубоя, но силите им стигнаха за почетен гол на Йоан Баи, който се разписа на празна врата след добро подаване на Георги Йомов и неразчетена намеса на Лукас Радер. В крайна сметка Локомотив спечели срещата с 3:1 за трети пореден успех в Първа лига.

По този начин ЦСКА записа първото си поражение от началото на сезона и заема второто място в класирането с 23 точки, четири по-малко от лидера Лудогорец, който по-късно днес посреща Берое. От своя страна Локомотив се изкачи до шеста позиция с актив от 17 точки. /БГНЕС