Ел Джемили матира Ботев с две страхотни изпълнения на "Колежа"

Отборът на Левски записа първи успех през новия сезон в Първа лига, след като победи Ботев Пловдив с 3:1 като гост в мач от втория кръг на първенството. На стадион "Христо Ботев" в Пловдив в герой за "сините" се превърна Джавад ел Джемили, който реализира два красиви гола през второто полувреме, за да донесе трите точки на своя тим.

През първото полувреме на "Колежа" не паднаха голове, но десет минути след почивката нападателят на гостите Рикардиньо си спечели дузпа, след което реализира от бялата точка за 1:0. В 75-та минута Ел Джемили получи топката в центъра на терена и надбяга няколко играчи на "канарчетата", преди да покачи на 2:0 със силен удар с десния крак от далечно разстояние.

Малко след това домакините се върнаха в мача, когато о централният нападател Мартин Секулич бе на точното място в точното място и намали изоставането на своите на празна врата. В 86-та минута Ел Джемили сложи точка на спора, след като се освободи от опонент на границата на наказателното поле и вкара нов красив гол, този път с левия крак.

По този начин Левски спечели с 3:1 и вече има три точки, след като в откриващия кръг на първенството загуби у дома от ЦСКА 1048 с 1:2. От своя страна Ботев Пловдив остава с една точка след равенството с градския съперник Локомотив преди седмица. /БГНЕС