Елен гони голи австралийци из храсталаци, полицията ги глобява 700 долара

Двойка голи любители на слънчевите бани, наврели се в храсталаци, след като били "подплашени" от елен, бяха спасени и незабавно глобени за нарушаване на правилата за коронавируса, съобщи австралийската полиция.

Полицията съобщи, че мъжете са пекли на отдалечен плаж на юг от Сидни, преди да избягат в Кралския национален парк, за да се спасят от животното.

Спешните служби започнали наземно и въздушно издирване, след като изгубеното дуо се обадило за помощ малко след залез слънце в неделя. 30-годишен мъж "гол и носещ раница" е открит пръв на пешеходна пътека. По-късно е открит и частично облечен 49-годишен.

„Трудно е да се прилагат закони върху идиоти“, заяви комисарят на държавната полиция в Нов Южен Уелс Мик Фулър. "Но очевидно хората, като напускат дома си без подходяща причина.. и след това се губят в националния парк, са изложени на риск и отклоняват важни ресурси от здравния сектор, затова мисля, че трябва да се смутят."

Мъжете са глобени със 760 щатски долара за нарушаване на заповедите за стоене вкъщи, пътувайки извън Сидни, който в момента е блокиран, за да ограничи нарастващото огнище на Covid-19. Те са сред над 40 души, глобени за нарушаване на здравните правила в щата Нов Южен Уелс в неделя, съобщи полицията. /БГНЕС, АФП