Елтън Джон издава 32-ри студиен албум

74-годишният певец сър Елтън Джон обяви издаването на 32-рия си студиен албум „The Lockdown Sessions“, съобщи „Дейли Мейл“.

Той записа колекция от 16 колаборации на фона на пандемията от коронавирус с някои от най-големите музикални звезди, между които Стиви Уондър, Дуа Липа и Лил Наш X.

Авторът на „Candle In The Wind“ каза: „Последното нещо, което очаквах да направя по време на блокирането, беше да запиша албум. Но с продължаването на пандемията продължаваха да се появяват проекти един след друг. Някои от записите трябваше да се извършват дистанционно, чрез Zoom, което очевидно никога не бях правил преди. Някои бяха записани при много строги правила за безопасност: работа с друг изпълнител, но разделени от стъклен екран. Но всички парчета, по които работих, са наистина интересни и разнообразни, неща, които са напълно различни от всичко, с което съм известен, неща, които ме изведоха от зоната ми на комфорт към напълно нова територия“.

Албумът трябва да бъде пуснат на 22 октомври. Той се появява, след като Елтън бе принуден да спре турнето си „Farewell Yellow Brick Road“ поради пандемията. Отваряйки с настоящия сингъл Cold Heart (PNAU Remix) с Дуа Липа, албумът отвежда слушателя на пътешествие през различни жанрове музика, като 10 песни са неиздадени. /БГНЕС