Елтън Джон отложи турне заради операция

Елтън Джон отложи европейските и американските дати на турнето си "Farewell Yellow Brick Road" заради операция на тазобедрената става, обяви певецът в четвъртък.

„В края на лятната си почивка паднах на твърда повърхност и оттогава изпитвам значителна болка и дискомфорт в тазобедрената ми става“, казва 74-годишната звезда в изявление. „Въпреки интензивното физиотерапевтично и специализирано лечение, болката продължава да се влошава и води до увеличаване на трудностите при придвижване“, добави той.

Дългото прощално турне на Елтън Джон започна през 2018 г., но много от първоначалните 300 дати бяха отложени поради пандемията. Планираните му изяви за края на 2021 г. вече са разсрочени за следващата година.

Сър Елтън обяви този месец, че е завършил албум, "The Lockdown Sessions", със сътрудничество, включително с Мили Сайръс, който ще бъде издаден през октомври. Той каза, че ще участва на 25 септември като част от огромната поредица концерти на Global Citizen, които се случват по целия свят.

„След това ще направя операцията, за да гарантирам, че турнето може да поднови през януари 2022 г. в Ню Орлиънс“, каза той. "Сърцето ми се къса да ви карам да чакате повече. Напълно чувствам разочарованията ви след годината, която преживяхме. Обещавам това – концертите ще се върнат на пътя следващата година и ще се уверя, че си е струвало чакането." /БГНЕС