Ембийд спечели дуела с Янис за успех на Сиксърс над Бъкс

Филаделфия 76-ърс надви Милуоки Бъкс със 123:120 като гост в поредна среща от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА).

Сблъсъкът между два от претендентите за излизане от Изтока се превърна в своеобразен дуел между звездите на Фили и Милуоки съответно Джоел Ембийд и Янис Адетокумбо. Ембийд, считан от мнозина за водещ кандидат за приза Най-полезен играч в Лигата през този сезон, завърши с пореден страхотен дабъл-дабъл от 42 точки и 14 борби, към които прибави и пет асистенции. Още четирима баскетболисти на Фили приключиха с двуцифрен точков актив, водени от Тобайъс Харис и Тайрийз Макси с по 19 пункта.

Джоел Ембийд (ц).

За шампионите двукратният носител на наградата МВП Янис Адетокумбо също се отчете с дабъл-дабъл – 32 точки, 11 борби и девет асистенции. 24 записа Джру Холидей, а още трима играчи приключиха с двуцифрен точков актив, но техните усилия се оказаха недостатъчни за „елените“. Фили е трети в Източната конференция с баланс 35-23, докато Милуоки е пети с 36 успеха и 24 поражения. Двата отбора се оттеглят на почивка поради Звездния уикенд.

След паузата Сиксърс гостуват на Минесота Тимбъруулвс идния петък, докато Бъкс приемат Бруклин Нетс ден по-късно.

Останалите резултати:

Шарлът Хорнетс – Маями Хийт 107:111 след две продължения

Бруклин Нетс – Вашингтон Уизардс 103:117

Ню Орлиънс Пеликанс – Далас Маверикс 118:125

Ел Ей Клипърс – Хюстън Рокетс 142:111. /БГНЕС