Емблематични български символи от инвестиционно сребро и позлата с 10% отстъпка от Fibank

Тази пролет Първа инвестиционна банка предлага на своите клиенти възможността да се сдобият с инвестиционни продукти от най-висока проба сребро с отстъпка от 10%. В промоционалната кампания участват два от емблематичните продукта, изработени по идеен проект на дирекция „Злато и нумизматика“ във Fibank. Колекционната серия „Български символи и традиции“ и сребърната монета „Google ZOOM София“ представя четири символа на България, познати по целия свят.

Български символи и традиции

Колекционната серия „Български символи и традиции” се състои от 3 сребърни монети от 1 тройунция (31,1035 г) сребро, с цветно изображение и частично златно покритие. Върху монетите са изобразени 3 от най-разпознаваемите български символа: сурвачка, мартеница и българска роза. Колекцията е представена в луксозна кутия с ефект на дърво. Интересното е, че капакът представлява просфорник (голям кръгъл печат), чиято вътрешна част може да се използва за отпечатване върху питката за Бъдни вечер, за обредни хлябове за всички християнски празници - новорождение, кръщение, сватба, Великден и др. Със своя дълбок замисъл и майсторска изработка всяко трио монети ще се превърне не само в ценен дар за всеки български дом, но и в своеобразен посланик на България по света. Серията е изработена е в сътрудничеството между Първа инвестиционна банка и Новозеландския монетен двор.

Номиналът на монетите (2 долара) е предоставен от далечните тихоокеански острови Питкерн, част от Британската общност на народите. Всяка монета е с диаметър 40 мм. Колекционната серия е придружена със сертификат, описващ подробно всеки един от символите в нея.

Google ZOOM София

Сребърната монета „Google ZOOM София“ е отсечена в швейцарската рафинерия P.A.M.P. от 2 тройунции сребро – 62 г, с частично позлатяване и висок релеф. Дизайнът на монетата е разработен по идеен проект на дирекция „Злато и нумизматика“ в ПИБ. Монетата представя централната част на българската столица, както е на картата в Google. Изобразени и позлатени са изображения на някои от емблематичните сгради в столицата, сред които: Народният театър „Иван Вазов“, Храм-паметникът „Александър Невски“, Парламентът, Телевизионната кула.

Промоцията се провежда в периода 22.04 – 21.06.2024 г., както в офисите на банката, така и в електронния ѝ магазин: my.fibank.bg/GoldShop /БГНЕС