Емил Мечикян, Коалиция ВЪЗХОД: Европарламентът е важен инструмент, ако си активен политик, а не луксозен турист

Ние сме Европа, а не реципиент на европейски пари, който отказва да спазва правила. Ние сме в общ дом. Затова европейските теми са български и обратното. Това заяви за БГНЕС Емил Мечикян, водач на листата за Европейски парламент на Коалиция ВЪЗХОД, заместник-председател на Единна народна партия.

Агенция БГНЕС публикува пълния текст на интервюто с него:

БГНЕС: Г-н Мечикян, с какво самочувствие се явява Коалиция ВЪЗХОД на тези избори?

Емил Мечикян: С ясното съзнание, че имаме много работа за вършене. И със спокойствието, че зад себе си имам прекрасни икономисти, творци, юристи, историци, маркетолози и хора с чудесни професии, които сами, почтено и със собствени средства са постигнали това за което напоследък се разбра, че управляващите постигат с чужди пари. ВЪЗХОД е заявка на проект за цяла България, а не групичка за лично обогатяване. И това е валидно за всички избори.

БГНЕС: Давате заявка и за следващият вот ли?

Емил Мечикян: Не. Давам сигурност, че за нас са важни както козичките на баба Дора, така и плочките на "Графа". Ние не мълчим когато протестират майки на деца с увреждания, когато полицаите искат заплати, когато правосъдието се гаври с Иванчева. Но не мълчим и когато президентът Радев се прави на летец и избира самолети или на философ и преглъща инвазията в Крим. Гневни сме, когато Нинова се снима до паметник на кървавия диктатор Живков и когато Борисов се прави на негов наследник. Това е заявката - принципите са ни важни!

БГНЕС: Защо все обсъждате българска вътрешна политика на евровот?

Емил Мечикян: Защото България е в Европа и не разбирам колегите и конкурентите ни, които казват "там в Европа и тук в България". Ние сме Европа, а не реципиент на европейски пари, който отказва да спазва правила. Ще Ви дам няколко примера. За България е важно и трябва да внимава, когато има атентат в Брюксел. Но и за Белгия е важно, когато има атентат в Бургас. За нас е опасно ултранационалисти да надигат глава в Австрия и Холандия, но и за тях е важно какво правят ксенофобите в страната ни. За всички е важно, когато руски самолети нарушават въздушното ни пространство, а за българите когато кораби преминават границите на балтийските страни. Ние сме в общ дом. Затова европейските теми са български и обратното. Каква национална сигурност пазят службите ни, когато за десетина милиона можеш да корумпираш с къщички половината кабинет и да ти продават гражданство под тезгяха? Какви огради и тел ще спрат това? За всички е лошо, а за нас съвсем, защото срамът и щетата е за страната ни.

БГНЕС: Как ще Ви помогне в тази битка мястото в Европарламента?

Емил Мечикян: Европарламентът е трибуна. Там не могат да ти запушат устата медиите на властта. Ако човек си гледа съвестно работата, няма да дреме година и половина, за да усети, че интересите на българския транспортен бранш са поставени на карта. Сега се заемат героични пози за пакета „Макрон“, а в него има и добри неща и такива, които не са изгодни. Не е въпроса да си измислим враг в негово лице, а да си защитим интересите с дипломатически средства. Властта в София е готова да казва "Да" на всичко и всички, само за да я оставят да краде безпрепятствено. Европарламентът е важен инструмент, ако си активен политик, а не луксозен турист. /БГНЕС

-------------

Арх. Емил Мечикян – водач на листата за Европейски парламент на Коалиция ВЪЗХОД, заместник-председател на Единна народна партия.

Арх. Емил Мечикян има магистърски степени по Архитектура и по Стопанско управление. Докторант е в бизнес факултета на УНСС. Има специализации и квалификации по стратегическо управление, управление на сгради и съоръжения, възобновяеми енергийни източници и др. Работил е в големи български и международни компании в областта на проектирането, строителството и недвижимите имоти, както и в банковия и IT сектори. Роден през 1969 г. в гр. София. Има две деца. Владее английски език.