Емилиан Гебрев: Държавата не прави нищо, за да защити родния бизнес

Всички от симптомите при Навални съвпадат и с моите, всичко съвпада и с моето отравяне. Това заяви пред бТВ бизнесменът Емилиан Гебрев.

Дори неизползвани вещества като бойни отровни вещества те са добре известни и неприятна гледка за останалите, камо ли за човека, който е пострадал. И моето състояние беше в кома и на изкуствено дишане, добави Гебрев. Ние бяхме преди Скрипал и Навални – ние бяхме пионерите в това направление. До ден днешен как отровата е попаднала в моя организъм е тайна – и за разследващите, и за мен, уточни Гебрев.

Отровата, която е била в моя организъм е почти разбрана коя е. Финландска лаборатория откриха почти всичко, с изключение

на едно вещество, което тогава не можаха да го открият. За да го открие това вещество нашата страна можеше да се обърне към организация, която можеше да го открие, но нашата държава не го прави това, каза Гебрев.

Беше прекратено третото поредно разследване, което беше стартирало да се извършва, прекратено е на 25 или 26 август тази година и то е само в частта, касаеща руските граждани, извършили този терористичен акт. Защо, по каква причина, има ли български ятаци, няма ли, кой има интерес от извършването на такова деяние, нищо не се казва, обясни Гебрев.

Той е убеден, че държавата пречи. За нашия бизнес има всеки трети месец скандал, изфабрикуван от държавата. Тя по никакъв начин не прави нищо, за да защити родния бизнес, в частност производството на отбранителни продукти, а активно съдейства това да се разгради, да не оперира и да не съществува, коментира Гебрев.

Президентът Радев откликна по моя въпрос, когато изпратих писмо. С новия министър на икономиката направихме една среща. Да се надяваме, че други мисли му минават през главата, а не това, което е било толкова довчера. На 2 септември имаме среща с министъра на икономиката за откраднатите 50 млн. които „Дунарит” плати, а те са просто откраднати, а министерството, когато беше под ръководството на Караниколов, не признаваха нищо. Нито ги признават, нито ги считат за платени. Тази среща ще бъде като поправителен изпит за министерството като цяло, подчерта още Гебрев. /БГНЕС