Емоционална Осака допусна изненадваща загуба на Фед Къп

Просълзена Наоми Осака допусна поредно разочарование от началото на годината, след като загуби изненадващо от световната номер 78 от Испания Сара Сорибес Тормо с 0-6, 3-6 във Фед Къп.

Сорибес Тормо (д) постигна великолепна победа над Осака за Фед Къп.

Испания поведе неочаквано на Япония с 1-0 в сблъсъка в Картахена, след като Сорибес Тормо наказа посредствената игра на Осака, която направи цели 50 непредизвикани грешки в 15-те изиграни гейма. Сорибес Тормо пък направи отличен двубой и се наслади на подкрепата от трибуните, което й помогна допълнително срещу японката.

Осака, двукратна шампионка в турнирите от Шлема, отпадна миналия месец от 15-годишната тийнейджърка Коко Гоф на Аустрелиън Оупън, където вдигна трофея през 2019. След титлата й в Мелбърн обаче тя не успя да премине четвърти кръг на нито един от последвалите турнири от Големия шлем.

22-годишната тенисистка, която се свлече до 10-о място в ранглистата, предаде откриващия сет на Сорибес Тормо за едва 27 минути игра, преди да окаже съпротива във втория. Но след като поведе с 2-0, тя изпусна отново контрола върху емоциите си и отстъпи в шест от следващите седем гейма. Във втория мач на сингъл съпернички бяха Карла Суарес Наваро и Мисаки Дои. Ветеранката обърна развоя на събитията и спечели след 6-3, 6-4, приближавайки Испания до крайния успех в двойката. /БГНЕС