Енрике: Всичко се превърна в ад за Испания срещу Мароко

Луис Енрике призна, че „всичко се превърна в ад“ за Испания на Световното първенство в Катар при загубата на тима от Мароко във фазата на осминафиналите. „Ла Фурия Роха“ стартира ударно в турнира, след като разби Коста Рика със 7:0 в откриващия си мач. Но впоследствие отборът реализира едва две попадения в следващите си три срещи и бе изхвърлен от Мароко с дузпи след нулево равенство в редовното време и продълженията. Енрике бе освобен от поста селекционер на националния отбор след отпадането и бе заменен от бившия наставник на тима до 21 г. Луис де ла Фуенте.

Луис Енрике.

Връщайки се към турнира в Катар, Енрике сподели по Twitch: „За 90 минути всичко се превърна в ад. На всички е ясно, че не изиграхме добър мач срещу Мароко. Погледнах от позитивната страна на нещата. В момента съм спокоен и удовлетворен с това, което свършихме. Събрахме ентусиазъм и страст за националния отбор. Видяхме го. Много млади хора и деца дойдоха да ни видят в хотела. Можехме да се справим по-добре, наясно съм, но опита да взема най-добрите играчи и тези, които пасват на идеите ми“.

Изборът на Енрике за Мондиала бе поставен под въпрос, след като той остави извън състава опитния защитник Серхио Рамос и вратаря Давид де Хеа. В добавка, нападателят Алваро Мората стартира само веднъж като титуляр, въпреки че на испанците видимо им беше необходим играч, който да завърши атаките. „Това, което ме утешава е, че същото нещо се случва на други. Не влизам в спор. Уважавам го. Взимам решенията заедно с моя щаб. Никой не ми дава препоръки, никой от пресата не е отдал дори 10% от часовете, които сме отдали аз и моят екип“, каза още специалистът.

Енрике разкри, че след това се надява да ръководи отбор на клубно ниво, но ще изчака до края на сезона, преди да разгледа опциите си. До момента той е водил Рома, Селта и Барселона, като изведе каталунците до последователни шампионски титли на страната и триумф в Шампионската лига през 2015. „Искам да тренирам, виждам се начело на клуб – клуб, който да развия с по-голям финес и прецизност от това, което сторих в националния отбор. Вероятно ще изчакам до следващия сезон. Тази сутрин ми казаха, че съм заявен за състезание по планинско колоездене, на което ще участвам с брат ми“, завърши той. /БГНЕС