Ентусиазъм сред футболните фенове във фензоната за Мондиала в "Христо Ботев"

Ентусиазирани фенове на футбола се събраха във фензоната в столичната зала „Христо Ботев“, за да гледат церемонията по откриването на Световното първенство по футбол и първия мач на турнира между домакина Катар и Еквадор, предаде репортер на БГНЕС.

Сред феновете имаше такива на Хърватия и Лука Модрич

Преди началото на двубоя посетителите в залата бяха изненадани с изпълнение на "Излел е Дельо хайдутин" от 101 каба гайди и легендарната Валя Балканска, като след края на мача изпълнителите отново ще се качат на сцената. Организаторите на фензоната планират да има музика и футбол всеки ден в зала "Христо Ботев" през следващия месец.

"Очевидно хората с нетърпение очакват Световното, ще има много концерти, това е основното, което ще се случва между мачовете, има и много други неща, имаме гейминг зони, детски кътове. Ще бъде много приятно. Ние сме тук да се забавляваме и искаме да дадем на футболния фен в България нова емоция, нещо, което не е правено досега", коментира главният организатор на събитието Малин Миланов, който даде и любопитна прогноза за шампион на Мондиала: "Днес ми писаха във Вайбър, че световен шампион ще са Камерун, не знам дали ще се случи. Лично моят фаворит е Белгия, така че им стискам палци".

Валя Балканска и 101 каба гайди зарадваха феновете

От 20 ноември до 18 декември зала „Христо Ботев“ в Студентски град ще се превърне в най-голямото събитие в България, съпровождащо шампионата в Катар. Това е единствената фензона, подкрепяна официално от посолството на Катар, като на откриването присъства и посланикът Н. Пр. Фахад Ибрахим Ал-Мушаири. От посолството са осигурили специални юбилейни колекционерски медали, които феновете ще могат да спечелят в организираните игри. Същите ще се подаряват на ВИП гостите по време на Световното първенство в Катар.

Стефан Вълдобрев, Дичо, 101 каба гайди, „Уикеда“, 2BONA DIM4OU, Боро Първи & Атанас Колев, Кали & BMX BAND и други известни български изпълнители ще радват абсолютно безплатно публиката в зала „Христо Ботев“ по време на Световното първенство по футбол. /БГНЕС