ГЕРБ обвини властта в репресии; Управляващите: Не прикриваме нищо

ГЕРБ-СДС обвиниха управляващите в политическа репресия, а от управляващите повториха думите на премиера Кирил Петков, че няма „никой над закона“. Така политическите партии коментират отвеждането на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в ГД „Национална полиция“, предаде репортер на БГНЕС.

Председателят на НС Никола Минчев заяви, че с действията си срещу бившия премиер властта не се опитва да прикрие нищо. Той определи случилото се късно снощи в дома на Борисов в Банкя като нормално.

Според Атанас Атанасов от „Демократична България“ Прокуратурата едва ли ще задържи Бойко Борисов за постоянно, защото е близка с него и взаимно си пазят гърбовете.

Хамид Хамид от ДПС заяви, че политиците трябва категорично да осъдят тази милиционерщина. „Правата на Бойко Борисов са същите, както на тези 20 хиляди български граждани, които бяха унижени. Срещу тях беше извършена репресия. Извършителят на тази репресия е милиционерът Бойко Рашков. Да се престане с тази милиционерщина“, категоричен е Хамид.

БСП отказаха коментар, от „Възраждане“ свързаха задържането на Борисов с посещенията на американския министър на отбраната у нас и подготовката на България за война. /БГНЕС