Ердоган: На хоризонта се вижда силуетът на велика и могъща Турция

Макроикономическите показатели на Турция започнаха да се възстановяват. Това показва, че положителната динамика в икономиката ще набере по-голяма скорост, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, говорейки в Президентския комплекс в Анкара.

Турският държавен глава подчерта, че силуетът на великата и могъща Турция се вижда на хоризонта.

„Когато казваме, че ще превърнем Турция в една от 10-те най-големи икономики в света, казваме това не само за тази или онази категория хора, но и за всички граждани на страната: от работници до държавни служители, от занаятчии до пенсионери. С развитието, укрепването, обогатяването на Турция нивото на благосъстояние на нашите граждани също ще расте. Силуетът на велика и могъща Турция се вижда на хоризонта. Докато ние като нация твърдо защитаваме нашето единство, равенство и братство, никой не може да ни попречи да постигнем тази цел “, каза турският лидер.

Според него притесненията на тези, които виждат пътя, изминат от Турция във всички сфери - от политика до икономика, от отбрана до инфраструктура, подсказва, че страната се движи в правилната посока.

„Турция е на прага на период, в който, от една страна, ние компенсираме нашите вековни загуби, а от друга, уверено гледаме в светлото си бъдеще. Никой не трябва да се съмнява, че ще оставим на децата си страна, за която са мечтали, ако продължим настоящия процес, символ на който е програмата „Цели за 2023 г.”, подчерта Ердоган./БГНЕС, Анадолска агенция