Ердоган написа нова книга

Новата книга на президента Реджеп Таийп Ердоган от днес е пусната в продажба в Турция, предаде ТАСС.

Книгата „Възможен е по-справедлив свят“ на турския президент се фокусира върху проблемите на глобалната политика, по-специално върху несправедливостта, миграционната криза, международния тероризъм и ислямофобията, дискриминацията и двойните стандарти.

В книгата Ердоган излага тезите си за това, че Съветът за сигурност на ООН се нуждае от фундаментални промени, като призовава за реформи, основани на принципа „мирът е повече от пет (постоянни членове на Съвета за сигурност на ООН)“. Според Ердоган „целта на Турция е да установи система, в която властта да принадлежи на този, който е прав, а не обратното - този, който е силен, да е прав“.

Институциите, отговорни за установяването на глобално правосъдие, работят по инерция, се казва в книгата. Невъзможно е да се решават съвременните проблеми чрез институции, създадени в съответствие с изискванията на миналото, освен това е очевидно, че тези институции създават нови проблеми, твърди турският лидер.

"Според нашето разбиране справедливостта е тази, която ще осигури световния ред, спасението на света и неговото щастие. Необходим е глобален ред, който да осигури увереност и надежда за по -справедлив свят", пише той.

Всички приходи от книгата, преведени на английски, арабски, немски, френски, руски и испански, ще бъдат дарени на турското Министерство за управление на извънредни ситуации. /БГНЕС