Ердоган обеща нови проекти в областта на отбраната

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обеща в близко бъдеще да обяви редица нови проекти в областта на отбранителната промишленост, които ще "увеличат мощта на турската армия на сушата, във въздуха и по море", съобщи Анадолската агенция.

"Намираме се на етапа на трансформиране, в допълнение към нашата политическа и икономическа мощ на проектите ни в областта на отбранителната промишленост, които изпълняваме с внимание, усърдие и решителност", заяви Ердоган в края на церемония по ифтар (вечеря през месеца Рамазан), на която присъстваха членове на хуманитарната бригада на турските въоръжени сили.

Турският държавен глава отбеляза, че турските въоръжени сили успешно изпълняват задачи, вариращи от охрана на границите, борба с тероризма и международни мисии до дейности по предоставяне на хуманитарна помощ.

Президентът Ердоган припомни, че турските военнослужещи участват активно във възстановителните работи в районите на Турция, засегнати от опустошителните земетресения.

Ердоган подчерта, че "политическите кризи, конфликтите, войните и напрежението" на световната сцена оказват пряко въздействие върху региона, в който се намира Турция./БГНЕС