Ердоган предсказа настъпването на нова ера

Западните страни не бяха готови за пандемията на коронавирус, светът е на прага на радикални промени в политическата и икономическата структура, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

На 11 март Световната здравна организация обяви заразата с новия коронавирус COVID-19 за пандемия. Повече от 200 хиляди души в около 160 държави вече са заразени в света, повече от 8 хиляди души са загинали.

"Западните страни оставиха жертвите на епидемията на произвола на съдбата, следвайки принципа „който може, нека оцелее”. Те не се грижат за своите граждани от години. Основните публични услуги бяха прехвърлени на частния сектор. Сега европейските държави започнаха да ги национализират", каза Ердоган каза на пресконференция в Анкара.

"Навлизаме в нова ера на фундаментални промени в глобалната икономическа, политическа и социална структура", добави турският лидер, припомняйки, че по-ранните епидемии не само са водели до ужасни последици, но и до сериозни политически и икономически трансформации./БГНЕС, РИА Новости