Ердоган: Ще си платите скъпо за всяка атака

Всяко нападение срещу турски кораб, който се занимава с проучвания за петрол и природен газ в континенталния шелф на Турция в Източното Средиземноморие, ще струва скъпо на нападателя. Това заяви президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган, който участва в церемония по случай 19 години от създаването на управляващата Партия на справедливостта и развитието.

„По-рано заявихме, че ако атакувате нашия сондажен кораб „Оруч Рейс“, ще си платите скъпо и днес те получиха своя първи отговор“, каза той, цитиран от Анадолската агенция.

Ердоган разговаря по телефона с канцлера на Германия Ангела Меркел и с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, с които обсъди напрегнатата ситуация в Източното Средиземноморие.

Ердоган е информирал Мишел, че Анкара иска да се изработи решение, което да бъде изгодно за всички държави от Източното Средиземноморие и да защитава интересите на всяка една от тях.

Турция ще продължи да отстоява своите интереси в този регион на фона на опитите за тяхното игнориране, добави турският лидер. /БГНЕС