Ердоган: Турция ще поддържа добри отношения с всички страни

Турция ще продължи да се стреми към добри отношения с всички страни, тъй като това е в неин интерес. Това заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган в съвместно предаване по CNN Türk.


Държавният глава отбеляза, че положителното отношение на Анкара към Русия, САЩ и други западни държави, както и към Китай, няма да се промени и след президентските избори в Турция.

"Няма лидер, към когото да изпитвам неприязън. Аз преговарям с всички тях. Когато отхвърлиш една страна, губиш", каза Ердоган.

Президентът Ердоган приветства активното участие на турските граждани в неделните избори в страната. Той изрази надежда, че подобна атмосфера ще цари и на втория тур на гласуването на 28 май.

"Бих искал да благодаря на нашите граждани за рекордното ниво на участие в изборите. Това беше блестящ празник на демокрацията, достоен за Турция. Може би той няма равен на себе си в света. Избирателната активност беше около 90 %", заяви Ердоган.

Президентът Ердоган отбеляза и високата избирателна активност на турските избиратели в чужбина, като заяви, че очаква същото и на втория тур./БГНЕС