Ерик тен Хаг донесе титлата на Аякс в последния си мач на "Йохан Кройф Арена"

Бъдещият мениджър на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг се раздели по най-добрия начин със своя дом в последните години "Йохан Кройф Арена", след като донесе трета поредна титла на Аякс с разгромна победа над Хееренвеен. Амстердамци имаха нужда от успех в двубоя от предпоследния кръг на Ередивизи, за да си подпечатат трофея, и го постигнаха по впечатляващ начин, вкарвайки пет безответни гола на своя съперник.

Николас Таляфико, Стивън Бергхуис, Себастиан Алер, Едсон Алварес и Брайън Броби вкараха головете за изразителния успех, след който Аякс има преднина от четири точки пред преследвача ПСВ Айндховен при един оставащ кръг до края на сезона. Така Тен Хаг донесе трета поредна титла на нидерландския гранд (през сезон 2019/20 не бе обявен шампион заради пандемията от Covid-19), като той донесе на Аякс и два успеха в Купата на страната.

След края на двубоя Тен Хаг, който от лятото ще застане начело на Манчестър Юнайтед, бе аплодиран от пълните трибуни на "Йохан Кройф Арена".

В Айндховен ПСВ победи НЕК Наймеген с 3:2, но това не бе достатъчно, за да запази живи надеждите на тима за първа титла от 2018-та година насам. /БГНЕС