Ерик тен Хаг е новият мениджър на Манчестър Юнайтед

Нидерландецът Ерик тен Хаг е новият мениджър на Манчестър Юнайтед. Той подписа договор с "червените дяволи" до лятото на 2025-та година и ще започна работата си на "Олд Трафорд" след края на настоящия сезон, който ще бъде довършен от временния наставник Ралф Рангник. В контракта на Тен Хаг има опция за удължаване с още една година.

Ерик тен Хаг

"През последните четири години в Аякс Ерик се доказа като един най-вълнуващите и успешни треньори в Европа, чийто отбор играе атрактивен, атакуващ футбол и винаги гледа към младите футболисти", коментира футболният директор на Юнайтед Джон Мъртоу. "За мен е огромна чест да бъда назначен за мениджър на Манчестър Юнайтед и се вълнувам за предстоящото предизвикателство", сподели Тен Хаг.

"Познавам историята на този велик клуб и страстта на феновете и съм напълно решен да изградя отбор, който може да донесе успеха, който привържениците заслужават. Ще ми бъде трудно да напусна Аякс след тези невероятни години и мога да уверя нашите фенове в пълната ми отдаденост и концентрация за успешен завършек на сезона, преди да премина в Манчестър Юнайтед", добави той.

Тен Хаг се опитва да спечели трета поредна шампионска титла в Ередивизи с Аякс, като амстердамци имат преднина от четири точки пред втория ПСВ Айндховен, а до края на сезона остават пет кръга. /БГНЕС