Ериксен премина официално в Интер, Ло Селсо подписа за постоянно с Тотнъм

Кристиан Ериксен напусна официално Тотнъм и пое в посока Интер, съобщиха пресслужбите на двата отбора.

Ериксен премина медицински прегледи в Милано вчера, а днес стана официално играч на Интер.

Датският национал преминава на „Сан Сиро“ с договор до 2024 г. Все още не е ясно за каква трансферна сума става въпрос, но според информациите тя ще е от порядъка на 20 млн. евро. Като част от сделката, Интер ще заплати клауза от 1 млн. евро на Аякс, а Тотнъм ще приберат приходите от приятелска среща с миланския гранд в бъдеще. Очаква се 27-годишният футболист да взима по 320 000 паунда седмично. Ериксен акостира в Тотнъм от Аякс през 2013 и изигра повече от 200 мача за „шпорите“ във всички турнири. На национално ниво с Дания полузащитникът има 95 срещи зад гърба си. Ериксен е третото ново попълнение на Интер през януарския трансферен прозорец след Ашли Йънг и Виктор Моузес, дошли съответно от Манчестър Юнайтед и Челси. "Нерадзурите" имат интерес и към друг футболист на "сините" - нападателя Оливие Жиру.

Междувременно стана ясно, че Джовани Ло Селсо е официално играч на Тотнъм, след като досега играеше под наем от Бетис до края на сезона. Новата сделка означава, че аржентинският национал се обвързва с „шпорите" до лятото на 2025 г.

В началото на сезона Ло Селсо изпитваше проблеми с адаптацията, а получи и контузия. До момента той има 20 мача за Тотнъм и 2 гола, включително първия за ФА Къп на новия стадион на отбора при победата над Мидълзбро. Ло Селсо все още не е успял да се разпише във Висшата лига. /БГНЕС