УЕФА: Ериксен е в стабилно състояние в болница

Кристиан Ериксен е трансфериран в болница и е в стабилно състояние. Това бе потвърдено от УЕФА. Минути преди това бе разпространена снимка, на която се вижда, че Ериксен е в съзнание и с кислородна маска на лицето, докато го изнасят от терена на носилка.

https://twitter.com/Euros2020Live/status/1403764223910502405?s=20

От УЕФА допълват, че в момента се провежда кризисна среща между представители на футболната централа и двата отбора, като допълнителна информация ще бъде дадена в 20:45 часа българско време. За момента не е ясно дали мачът ще бъде доигран.

БГНЕС припомня, че полузащитникът на Дания Кристиан Ериксен изпадна в безсъзнание по време на мача Дания - Финландия от Евро 2020, който се играе в Копенхаген. Полузащитникът падна сам на тревата без съприкосновение с друг футболист в 43-та минута на двубоя. Вече няколко минути медиците правят сърдечен масаж на Ериксен на терена и се борят за живота му. Мачът е прекъснат. Реферът Антъни Тейлър прибра двата отбора в съблекалнята, а Ериксен бе изнесен на носилка.

29-годишният Кристиан Ериксен е футболист на Интер и една от най-големите звезди на датския футбол в последните години. /БГНЕС