Евъртън спря Сити, Рашфорд донесе трите точки на Юнайтед

Манчестър Сити се провали срещу Евертън - 1:1 в мач от Висшата Лига. Ерлинг Халанд откри в 24-ата минута с 21-ия си гол от началото на сезона във Висшата лига. Демарай Грей изравни в 64-ата минута със страхотно попадение. За "гражданите" това е второ поредно разочарование у дома, след като в последния кръг преди Мондиал 2022 отборът загуби с 1:2 от Брентфорд.

В 24-ата минута Ерлинг Халанд изведе Манчестър Сити напред в резултата. Продължителна атака на "гражданите" завърши с хубаво подаване по земя към норвежеца, който без забавяне прати топката в мрежата за 1:0.

Минута преди почивката гредата спаси гостите от второ попадение. Центриране на Де Бройне от фал бе засечено с глава от Джон Стоун, но топката срещна левия стълб на Пикфорд. Секунди по-късно Халанд получи жълт картон за страховит шпагат в краката на Миколенко, а играчите на Евертън поискаха дори той да бъде изгонен.

"Карамелите", които стигнаха до изравняване в 64-ата минута с първия си точен удар в мача. Грешка на Родри в центъра на терена позволи на гостите да организират бърза атака, която бе завършена по брилянтен начин от Демарай Грей. 26-годишният футболист на Евертън прати неспасяемо топката в горния ляв ъгъл на Едерсон - 1:1.

Този резултата ги оставя с на четири точки от върха. А при победа на Арсенал в последния мач за годината по-късно тази вечер, тази разлика може да стане 7 точки.

По-рано през деня Манчестър Юнайтед спечели с 1:0 гостуването си на Уулвърхамптън. Попадението реализира Маркъс Рашфорд. Любопитното е, че нападателят бе оставен на скамейката заради нарушение на вътрешния правилник. Изгнанието му обаче трая само едно полувреме. Той се появи на терена след почивката и в 77-ата минута той се разписа, когато получи пас в наказателното поле и се пребори със защитник на "вълците", за да нанесе неспасяем удар - 0:1. Последва още едно негоно попасение, което обаче не беше признато. Надападателятна Юнайтед си помогна с ръка и това се видя ясно на видоеоповторението.

Въпреки това Ютайтед влезе в Топ 4 за пръв път този сезон. "Червените дяволи" изпревариха Тотнъм с две точки. Двата отбора имат равен брой мачове.

Други резултати:

Борнемут - Кристъл Палас 0:2

Фулъм - Саутхемптън 2:1

Нюкасъл - Лийдс 0:0. /БГНЕС