Ева Херцигова: модна икона на 90-те, не слизаща от подиума и до днес

Ева Херцигова беше една от звездите, дефилиращи на най-престижните подиуми през 90-те години, наред с Наоми Кембъл, Клаудия Шифър и други топ модели.

Какво се случва с чешкия модел сега и какъв е нейният път, откакто доминира на кориците на световните списания през 90-те години.

Някои таблоиди се позоваха на постиженията и кариерата й, започнала в Чехия, след това продължила във Франция, Италия и САЩ, и споделиха снимка как изглежда днес.

Родена е на 10 март 1973 г. в Литвинов, град в Чехия. От малка тя проявява голям интерес към света на моделите. Първият й успех я подтиква да се премести в Париж и да се опита да осъществи мечтата си: да стане международен супермодел. През 1989 г. тийнейджърката печели конкурс за красота в Прага. Този първи успех я кара да се премести в Париж и да се опита да сбъдне мечтата си. След преместването във френската столица успехът идва доста бързо. Тя веднага се превръща в едно от най-сниманите лица и краси кориците на международни модни списания като Vogue, Elle, Glamour и Marie Claire. Стъпката към нейната кариера на модел несъмнено е рекламната кампания на Miss Wonderbra през 1994 г. Според някои британски социологически проучвания тази реклама е сред най-емблематичните за всички времена – станала известна и със своя слоган: „Гледайте ме в очите! В очите казах!“

Херцигова става известна в Италия и започва да се снима в телевизионни предавания и филми там. През 1998 г. тя представя музикалния фестивал в Сан Ремо, едно от най-големите телевизионни събития в страната.

Ева Херцигова фигурира и в известни календари като този на италианската компания за гуми „Пирели“. Няколко години по-късно, през 2004 г., тя позира за „Плейбой“.

Що се отнася до личния й живот, през 1996 г., точно в разцвета на силите си, тя се омъжва за барабаниста на „Бон Джоуви“, Тико Торес. Двойката остана заедно три години и се разведе през 1999 г.

Тя се запознава с италианския предприемач Грегорио Марсиай през 2003 г. и най-накрая се омъжва за него през 2017 г. Грегорио Марсиай е баща на трите деца на Ева Херцигова: Джордж, роден през 2007 г., Филип, роден през 2011 г., и Едуард, роден през 2013 г.

В момента Ева Херцигова живее в италианския град Торино с красивото си и голямо семейство. Въпреки че семейният живот я принуждава да работи по-малко, Ева все още е модел със силно присъствие в модни списания, подиуми и рекламни кампании.

Херцигова никога не е слизала от пистата. Супермоделът продължава да дефилира по модните подиуми. Всъщност тя никога не е напускала света на модата. През юли тази година Ева се появи в шоуто за висша мода на „Schiaparelli“ есен/зима 2022-2023. /БГНЕС