Ева Мендес разказа как отглежда дъщерите си

Ева Мендес разкри в интервю за „Форбс“ как двамата с Райън Гослинг отглеждат дъщерите си - 7-годишната Есмералда и 6-годишната Амада.

Ева Мендес със съпруга си Райън Гослинг и Брадли Купър

Според актрисата семейството ѝ не се съобразява с ролите на половете, наложени от обществото. Например, тъй като самата Ева не е добър готвач, Райън често приготвя храната и дава добър пример на дъщерите си.

„Надявам се, че това ще покаже на моите момичета, че никой не трябва да поема никакви отговорности въз основа на пола си, че всички сме партньори - не само аз и Райън, но и нашите деца. Това е ежедневно екипно усилие. Те трябва да виждат, че родителите им се заместват взаимно в домакинската работа, независимо от стереотипните представи за това какво трябва да правят мъжете и жените. Това създава баланс и хармония“, сподели Ева.

В същото време Мендес признава в интервю за „Пийпъл“, че наистина обича да чисти кухнята.

„Животът е толкова хаотичен. Единственото нещо, което мога да контролирам, е моята къща, моята кухня. Когато мия чиниите, за мен това е нещо като медитация, нещо повече от почистване. Това наистина прочиства съзнанието ми. Чистата мивка води до яснота на мисълта“, заяви актрисата.

В токшоуто The View преди дни тя съобщи, че би искала да се върне към филмите, но сега трябва да бъде по-отговорна в избора си на проект.

„Когато нямах деца, бях готова да направя всичко - имам предвид, ако мислех, че ще е забавно. Но сега не искам да участвам в проект, в който има много насилие или секс. Няма много подходящи за мен варианти“, разкри Ева Мендес.

Тя прекъсна кариерата си заради раждането на дъщерите си. Актрисата неведнъж е казвала, че предпочита да посвещава цялото си време на децата си, и това е една от причините толкова рядко да обновява социалните мрежи - те отвличат вниманието от главното в живота ѝ. /БГНЕС