Ева Мендес: Уморих се да се боря за добри роли

Вече почти цяло десетилетие феновете на звездата от "Тренировъчен ден" Ева Мендес не са виждали актрисата в голям филм. Оставяйки много последователи в очакване, актрисата най-накрая разказа на света защо се е оттеглила от Холивуд, пише „Giant Freakin Robot“.

За съжаление, причината е в начина, по който я третирали и в ролите, за които се е явявала на прослушвания.

"Уморих се да се боря за добри роли", разкри Мендес по време на разговор с „Variety“, като добави, че се е борила да се впише в някои продукции, които не са ѝ се стрували "достойни".

Но това, че се е оттеглила от филмите засега, не означава, че актрисата от "Призрачен ездач" иска напълно да се оттегли от бизнеса. Тя спомена, че иска да "създаде свои собствени възможности и да стане продуцент", което ѝ дава по-широк диапазон, що се отнася до историите, които иска да разкаже. И всички тези истории са свързани с нейния произход на горда латиноамериканка.

Както казва Ева Мендес, светът се е променил в положителна посока, тъй като сега има "повече възможности за латиноамериканските актриси", като например в последната ѝ продукция "Изгубената река", която беше и режисьорски дебют на партньора ѝ Райън Гослинг. Ева Мендес се бори да намери роли, които наистина да говорят за нея, за нейното наследство и за историите, които иска да види на екрана.

Въпреки че участва в редица филми в края на 90-те и началото на 2000-те години, кариерата на Ева Мендес започва да се развива едва през 2001 г. в "Тренировъчен ден". В криминалния трилър с участието на Антоан Фукуа актрисата играе заедно с Дензъл Уошингтън и Итън Хоук. Филмът е хит както сред феновете, така и сред критиците, а Уошингтън и Хоук са номинирани за "Оскар", като Уошингтън печели наградата за най-добър актьор.

След участието си в "Тренировъчен ден" Ева Мендес започва да получава множество роли. От високооктанови, изпълнени с екшън филми като "Бързи и яростни" до романтичната комедия "Хитч", изглеждаше, че възходящата траектория на Мендес няма да се забави скоро. Но по времето, когато работи заедно с Гослинг във фентъзи трилъра му "Изгубената река", изглежда, че Мендес просто се е наситила. Ева Мендес участва в сценария, копродукцията и режисурата на филма на Гослинг заедно със звезден актьорски състав, включващ още Кристина Хенрикс, Сирша Ронан, Йън де Кестекър, Мат Смит, Бен Менделсон и Барбара Стийл.

Ева Мендес се наслаждава на основната си роля на майка на двете деца на двойката - Есмералда Амада Гослинг и Амада Лий Гослинг. Докато кариерата на Мендес се забавя, тази на Райън Гослинг е съвсем различна - актьорът постоянно участва в големи филми, включително предстоящото му превъплъщение в пластмасовата кукла Кен във филма на Грета Геруиг "Барби", както и във филма на Дейвид Лийч "The Fall Guy".

Но почивката от ослепителните светлини и декори е повече от добра за Мендес, развълнувана, че има време да бъде с децата си. /БГНЕС