Евелина Николова ще се бори за бронза в Токио

Евелина Николова загуби от представителката на Беларус Ирина Курачкина с 0:11 в категория до 57 кг свободен стил на олимпийския турнир по борба в Токио.

Нашето момиче започна силно в дебютното си участие на Олимпийски игри с победи над полякинята Йовита Врзесейн с 3:0 в осминафиналите, а в следващата фаза обърна молдовката Анастасия Никита с 6:3.

Тя обаче не успя да се противопостави на третата в схемата Курачкина, европейска шампионка от 2021-а и победителка на Световната купа миналата година. Николова ще спори в малкия финал около 15:00 часа българско време.

Николова (л) ще играе за бронза в категория до 57 кг.

При мъжете в същата категория, Георги Вангелов бе изтеглен на репешаж, след като индиецът Кумар Рави стигна до финал, побеждавайки казахстанеца Нурислам Санаев.

В 1/4-финалите българинът загуби от Рави с технически туш с 4:14 точки. Репешажите са в четвъртък от 5:00 ч. сутринта. При успех там нашият представител ще излезе на тепиха в битка за бронзовия медал.

По-късно през деня, Тайбе Юсеин ще се бори за бронза в категория до 62 кг, а нейна съперничка е рускинята Любов Овчарова. Световната шампионка от Будапеща 2018 Юсеин вчера загуби на полуфиналите от представителката на домакините Юкако Кавай с 2:3. Овчарова пък днес се справи в репешажите с шведката Хена Йохансон след 8:7. /БГНЕС