Евертън и Ливърпул не можаха да се победят в зрелище на "Гудисън Парк"

Евертън и Ливърпул завършиха 0:0 в зрелищно дерби на "Гудисън Парк" от шестия кръг на Висшата лига.

В 32-ата минута дойде и първата чиста голова ситуация в мача и тя бе пред вратата на Ливърпул. Джо Гомес допусна груба грешка при центриране в наказателното поле, като не успя да изчисти топката. Том Дейвис получи възможност да стреля, но ударът му срещна гредата. Десет минути по-късно Ливърпул също уцели греда - и то на два пъти в рамките на няколко секунди. Първо Дарвин Нунес овладя подаване по въздух на гърди по великолепен начин, а след това от трудна позиция опита удар по диагонала. Пикфорд обаче се намеси със сетни сили, избивайки в гредата. Малко след това Луис Диас овладя и опита нов удар, който отново срещна гредата, и то от вътрешната страна, но не влезе във вратата.

В първите минути на второто полувреме Ливърпул стигна до страхотен шанс за гол. Харви Елиът центрира остро на няколко метра от голлинията, но Фирмино се размина с топката. В следващите минути и Евертън, и Ливърпул стигнаха до някои добри положения. В герой за "карамелите" се превърна Джордан Пикфорд, който на няколко пъти спасяваше отбора си от гол. Роберто Фирмино стреля на два пъти изключително опасно, но Пикфорд го отказа.

Дебютантът Нийл Мопе пък можеше да вкара в другата врата, излизайки очи в очи с Алисон Бекер, но завършващият му удар бе разочароващ - в тялото на бразилския страж, който предотврати попадение във вратата си. В 69-ата митуна юношата на Ливърпул Конър Коуди вкара гол за Евертън, но след намесата на ВАР попадението бе отменено заради засада.

В следващите минути Евертън продължи да бъде по-активен в предни позиции и създаде още няколко положения за гол пред вратата на Ливърпул. "Червените" обаче оцеляха благодарение на Алисон Бекер. В 84-ата минута Алисон спаси много опасен удар на противников играч, избивайки в корнер.

В 87-ата минута Мохамед Салах центрира перфектно за Роберто Фирмино в наказателното поле, а бразилецът веднага опита удар, но Пикфорд пак го отказа с перфектна намеса. В 95-ата Мохамед Салах се озова на стрелкова позиция в наказателното поле и нанесе удар, но Пикфорд отново изби топката в гредата - четвърта греда в мача. /БГНЕС