Евертън и Тотнъм поделиха точките на „Гудисън”

Евертън и Тотнъм не се победиха на „Гудисън“ в първи двубой от 32-ия кръг на английската Висша лига, завършвайки наравно 2:2.

Тотнъм понесе сериозен удар след контузията на Кейн в края на мача.

Първият точен удар в срещата дойде след около 20-ина минути, когато Ричарлисон предизвика намеса на Юго Лорис. Хари Кейн отбеляза малко след това своя 20-и гол от началото на сезона в първенството с ефектно изпълнение с левия крак – така той се превърна в едва четвъртия футболист, който вкарва поне 20 попадения в рамките на една кампания в пет различни сезона в Премиършип след Алан Шиърър (7), Серхио Агуеро (6) и Тиери Анри (5).

До края на полувремето обаче на терена имаше само един отбор и това бе този на „карамелите“. Те възстановиха паритета закономерно от дузпа, отсъдена за нарушение на Серхио Регилон срещу Хамес Родригес, като точен от бялата точка бе Гилфи Сигурдсон. Последваха няколко пропуска и добри изяви на Лорис, които запазиха статуквото до паузата. След почивката отново исландският национал бе в прегръдките на съотборниците си, но Кейн, който напусна принудително в края заради контузия на глезена, оформи своя дубъл в срещата, за да донесе точката на „шпорите“.

Тя не облагодателства нито един от двата състава в битката за топ 4 – Евертън е осми с 49 пункта, на шест от четвъртия Уест Хем, който гостува на Нюкасъл в събота, и с мач по-малко. Тотнъм е седми, с точка повече от мърсисайдци, но няма предимство от мач в резерва спрямо „чуковете“. В следващите си мачове Евертън гостува на Арсенал, докато Тотнъм е домакин на Саутхемптън. /БГНЕС