Евертън удържа Юнайтед за ценна победа в битката за оцеляване

Евертън се наложи над Манчестър Юнайтед с минималното 1:0 у дома в среща от 32-ия кръг на английската Висша лига.

С този удар Гордън (ц) донесе трите точки на Евертън.

На „Гудисън Парк“ в Ливърпул гостите започнаха по-добре двубоя и на няколко пъти стражът на „карамелите“ Джордан Пикфорд се прояви решително при удари на Маркъс Рашфорд. Изстрел на Кристиано Роналдо пък мина покрай вратата на домакините. Постепенно възпитаниците на Франк Лампард изнесоха играта от своята половина и изненадаха съперника в 27-та минута. Тогава Неманя Матич сбърка в центъра на терена, топката му бе отнета и при бързото нападение на Евертън кълбото стигна до младия Антъни Гордън, чийто удар рикошира от тялото на Хари Магуайър и влетя в мрежата на безпомощния Давид де Хеа за 1:0.

В края на първото полувреме испанският вратар на „червените дяволи“ се намеси при коварен шут на Ричарлисон, който рикошира и направи топката опасна за Де Хеа. След почивката добрите ситуации пред двете врати не бяха много, като Аарън Уан-Бисака стреля от изгодна позиция, но топката бе блокирана от хвърлили се на шпагат футболисти на домакините. В края Кристиано Роналдо можеше да донесе точка на своя тим, но изстрелът му бе спасен от Пикфорд.

Така, играчите на Ралф Рангник записаха още един разочароващ мач и се отдалечиха от топ 4 в класирането. Съставът има 51 точки, на три от четвъртия Тотнъм, който е с мач по-малко, и на три от Арсенал, който има две срещи в резерв. Евертън пое глътка въздух в борбата за оставане в елита, като е над зоната на изпадащите с 28 точки, на четири пред намиращия се под чертата Бърнли, който тепърва ще играе своя мач. За „карамелите“ предстои домакинство на Лестър, докато Юнайтед приемат последния в таблицата Норич. /БГНЕС