Евертън надви Тотнъм в голово шоу за ФА Къп

Отборът на Евертън се класира за четвъртфиналите на ФА Къп, след като победи Тотнъм с 5:4 у дома след продължения в много интересен и оспорван двубой от петия кръг на надпреварата. В най-резултатния двубой в надпреварата между два елитни тима от 1961 година насам "карамелите" успяха да надделеят и да продължат да мечтаят за първи трофей от 1995 година.

Евертън и Тотнъм отбелязаха общо девет гола на "Гудисън Парк".

На "Гудисън Парк" "шпорите" започнаха отлично и поведоха още в третата минута чрез Давинсон Санчес, но само в рамките на седем минути в края на първата част домакините стигнаха до пълен обрат и аванс от два гола след попадения на Доминик Калвърт-Люин, Ричарлисон и Гилфи Сигурдсон от дузпа. Точно пред почивка Ерик Лаемла върна Тотнъм в мача, а в 57-та минута Санчес изравни за 3:3 с второто си попадение в срещата. Ричарлисон отново даде преднина на тима на Карло Анчелоти в 68-та минута, но лондончани все пак стигнаха до продължения, благодарение на гол на Хари Кейн в 83-та минута. Решаващия гол в двубоя отбеляза Бернард в 97-та минута, оформяйки крайното 5:4 и изпращайки Евертън напред в турнира.

За четвъртфиналите на ФА Къп се класираха още Манчестър Сити, Лестър и Шефилд Юнайтед. Жребият за следвщата фаза ще се тегли тази вечер. /БГНЕС