Евертън попари Юнайтед на "Олд Трафорд" в 95-та минута

Отборът на Манчестър Юнайтед допусна нова грешна стъпка в битката за титлата, след като взе само точка от домакинството си на Евертън в мач от 23-ия кръг на Висшата лига. На "Олд Трафорд" тимът на Оле Гунар Солскяр доминираше през целия двубой, но допусна изравнителен гол на Доминик Калвърт-Люин за крайното 3:3.

Калвърт-Люин вкарва изравнителния гол с последния удар в мача.

След равностойни първи 15 минути "червените дяволи" поеха контрола на събитията натиснаха своя съперник, което даде резултат в 24-та минута, когато Единсон Кавани откри резултата с глава след добро центриране на Маркъс Рашфорд отдясно. Точно преди почивката офанзивният халф на Юнайтед Бруно Фернаднеш удвои със страхотен изстрел от далечно разстояние. Домакините започнаха разконцентрирано втората част и бяха шокирани с два гола в рамките на седем минути, дело на Абдулайе Дукуре и Хамер Родригес, като основно вина за първия имаше Давид де Хеа.

Скоро след това Юнайтед си върна контрола и отново започна да търси активно гола, като успя да стигне до него в 70-та минута, когато Скот Мактомини вкара с глава след центриране на Люк Шоу от фал, като този път вратарят на "карамелите" Робин Олсен се намеси повече от неубедително. "Червените дяволи" се виждаха победители до 96-та минута, когато с последния удар в двубоя Калвърт-Люин оформи крайното 3:3, а Де Хеа отново се намеси плахо.

По този начин Евертън реализира и трите си точни удара в срещата, за да стигне до точката, докато Манчестър Юнайтед остава само с две победи в последните си шест мача в Лигата и се отдалечава от първото място, като изостава с две точки от лидера Манчестър Сити, който е изиграл два мача по-малко. Евертън заема шеста позиция с актив от 37 точки. /БГНЕС