Евгени Будинов: Моралът зад тъмните очила на Морфов

Александър Морфов отвори кутията на Пандора и вкара политиката в Народния театър „Иван Вазов“. Време е да се сложи край на всичко това.

Това написа в профила си в социалната мрежа актьорът Евгени Будинов, който беше наречен с нецензурни думи от Морфов заради политическата му ориентация.

„Г-н Морфов, не знам дали някога сте били жертва на дискриминация и дали знаете какво е това чувство. Дискриминацията е отнемане на свободата на даден човек, защото е различен от теб. Тъмнокож, евреин, с различна сексуалност, народност, ако има различни политически убеждения (например е от ГЕРБ, а ти от ПП или ДБ)“, написа Будинов.

„Щом съм различен от теб, това не значи, че не може да работим заедно и да си общуваме нормално. Поне така мисля аз! Всеки човек е свободен да избира - каква религия да изповядва, каква сексуалност да има, коя партия да подкрепя и т.н.

Сам знаеш - ако нямаме свобода остава ни единствено...смърт! Благодарим ти за шанса - и дадения, и отнетия, за уроците, за примерите - и добрите, и лошите. И най-вече за това, което си в цялата ти сложност, защото аз те приемам точно такъв какъвто си. Но да махнеш актьор от твой спектакъл, в който свободата е квинтесенцията на фабулата, защото има различни убеждения от твоите - това е дискриминация!“, заявява Будинов.

Той пита Морфов защо във всички интервюта е със слънчеви очила: „Нали очите са огледало на човешката душа? Какво крие зад тези черни, тъмни очила? Може би бѐла душа, която му показа тъмната страна и селото се оказа точно в града?“

В края на поста си Будинов с много хумор предлага да бъде направен национален референдум дали да бъде освободен Александър Морфов от длъжността "гладен", пардон, главен режисьор на Народния театър? „Главен режисьор, който вече 7 месеца не е поставил нито едно ново представление, но пък забърка много скандали“, добавя Будинов. /БГНЕС