Евра разкри, че е бил жертва на сексуално насилие като тийнейджър

Бившият френския национал Патрис Евра разкри, че като тийнейджър е бил жертва на сексуално насилие от страна на учител, но едва сега споделя с близките си и публиката травматичния инцидент. 40-годишният бивш играч на Ювентус, Манчестър Юнайтед и Монако разкри това пред Дъ Таймс преди публикуването на своята автобиография "Обичам тази игра".

Патрис Евра изигра 81 мача за Франция в периода 2004-2016

"Когато първоначално направихме книгата, не разказах цялата история, защото все още се чувствах засрамен и уплашен какво ще си помислят хората. Сега искам да го кажа, защото не искам други деца да бъдат в моята ситуация и да се срамуват от себе си, да си мислят, че не са достатъчно смели, защото не става въпрос за смелост, а за това да си психически готов да говориш за това. Искам децата да не обвиняват себе си, защото аз винаги обвинявах себе си. Не се притеснявам да кажа, че в продължение на много години се чувствах като страхливец, защото никога не разказах за това и ми тежеше", сподели Евра.

Победителят в Шампионската лига от 2008 година е роден в Дакар, Сенегал, но израства в градче край Париж, като за известен период живее в дома на учител, за да съкрати пътуването си до училище. Едва преди няколко седмици Евра е споделил на майка си какво е сторил въпросният учител. "Чак сега, когато съм на 40 години, ѝ казах. За нея бе голям шок. Много гняв. Тя каза, че съжалява и че не трябва да слагам това в книгата си. Но аз ѝ обясних, че не го правя за мен, а заради другите деца и тя ме разбра", каза Евра, който години след инцидента е отрекъл, че той се е случил, когато на 24 години като футболист на Монако е получил обаждане от полицията. "Винаги съм съжалявал за това, защото можех да помогна на толкова много хора", допълва Евра. /БГНЕС