Фандъкова: Борисов няма да съди България, защото не иска да й навреди

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да навреди на българската държава. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, отговаряйки на въпрос на БНТ дали бившият премиер възнамерява да съди България заради неговото задържане.

„Това, което чух от адвоката и което не се съмнявам, че Борисов няма да навреди на българската държава“, каза тя.

Фандъкова подчерта, че да се задържи лидерът на най-голямата опозиционна партия без представяне пред обществото на доказателства и аргументи е скандално. Според нея оттук нататък може да се очаква всичко.

„Управляващите трябва да се вслушват в гласа на опозицията, дори когато критикува, защото това е нейната роля. Като кмет на София работя с опозицията, която има силен глас в СОС“, отбеляза столичният градоначалник.

Фандъкова заяви, че „никой не е над закона, включително и правителството“. Самата тя не се притеснява от проверки и припомни, че нейната работа и работата на Столична община се проверява непрекъснато.

„Самата аз правя проверки и сезирам всички органи, когато имам съмнение за злоупотреба. Вярвам че когато се правят конкретни проверки по конкретни сигнали, а не се говори общо, това е истинската борба с корупцията“, заяви Фандъкова. /БГНЕС