Фандъкова: Един път учител, цял живот учител

„Един път учител, цял живот учител! Това е голям празник за всички – учители, родители и ученици. Желая им от сърце много успешна година“. Това заяви пред БГНЕС столичният градоначалник Йорданка Фандъкова.

Тя присъства на откриването на учебната година в 9 Френска гимназия в столицата.

Кметът Фандъкова пожела на учителите да са здрави и удовлетворени, да имат една успешна учебна година. „Убедена съм, че те ще дадат всичко от себе си нашите деца да бъдат добре подготвени“, каза тя.

Тази нова учебна година се открива с две нови училищни сгради. Едната от тях е във френската гимназия и разполага с изцяло нови класни стаи, кабинети и много голяма спортна зала. „Тя беше мечтата на всички учители и ученици“, заяви Фандъкова.

Другата сграда е в 28 училище в „Красна поляна“. „Много модерна и иновативна сграда за началния етап на обучение. Продължаваме инвестициите в образование. За мен това е кауза“, каза столичният градоначалник.

Тя се спря и на мерките, които са наложени от здравния министър във връзка с COVID-19. „Мерките, които здравният министър е наложил, са превантивни. Призовавам всички директори да направят съответната организация. Да си пожелаем никога повече да не се налага учениците да учат онлайн заради пандемия или заради липсата на отопление. Това е основната задача“, подчерта Фандъкова. /БГНЕС