Фандъкова: Понякога трудната подкрепа е по-важна

Разделям транспорта - на сектор Строителство и сектор Транспорт. Освен това ще създадем сектор Дигитализация на процесите в града. Досегашният изпълнителен директор на общинската дирекция за инвестиции Влади Данаилов ще я управлява. Надявам се много бързо да предвижим тази реформа, която е важна за хората и за бизнеса в София. Това каза кметът на града Йорданка Фандъкова пред БНТ.

Във вторник (на първото заседание на новия Столичен общински съвет - бел. ред.), обявих до месец, но ще бъда готова по-рано със структурната реформа в Столична община, съобщи Фандъкова.

Тя каза, че още преди насрочването на първата сесия на местния парламент е провела срещи с представителите на всички политически сили. Оставам с протегната ръка за работа по конкретни проекти с всеки един от тях, но няма да подкрепя безпринципни договорки. Разчитам на подкрепата на Борис Бонев, заяви Фандъкова.

Понякога трудната подкрепа е по-важна и няма да допусна да ми бъдат извивани ръцете, категорична е тя.

БГНЕС припомня, че във вторник Елен Герджиков от групата на ГЕРБ беше избран отново за председател на Столичен общински съвет след тайно гласуване, при което събра 33 гласа „за“. Освен него кандидати бяха Милка Христова от БСП и Методи Лалов от Демократична България. /БГНЕС