Фандъкова: Вече започна цялостното проектиране за реконструкцията на ул. „Димитър Пешев“

Вече започна цялостното проектиране за реконструкцията на ул. „Димитър Пешев“. Една от основните улици, които интересуват хората, които живеят в Дружба. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери ремонта на бул. „Асен Йорданов“, предаде репортер на БГНЕС.

Възстановяването на базовата инфраструктура, на улиците от първостепенно значение, по които се движи градският транспорт, е разбира се, основата на инфраструктурата в града и много важна наша задача, посочи кметът на София. Тя заяви, че специално тук в район Искър, в кв. Дружба направили „страшно много в това отношение“ и продължават с базовата инфраструктура. „Три километра обновяване на булевардите, на бул. Асен Йорданов и ул. Искърско шосе. Общо три километра цялостен ремонт с отводняване, с подземна инфраструктура, тротоар и изграждане на велоалея. Тежък обект, свързан с координацията на различни дружества“, посочи тя.

Фандъкова обясни, че в хода на работа се появил проблем с канализацията. Наложи се да се мобилизират допълнително експлоатационните дружества, работи „Софийска вода“. Това, което установих днес е, че изпълнителите са успели да наваксат забавянето, поради тази причина и към момента изпълнението на обекта се движи в нужните срокове“, каза кметът.

Столичният градоначалник посочи, че очакват до края на октомври да приключат строителните дейности и в началото на ноември да бъде изцяло възстановено движението в протежението на тези три километра. /БГНЕС